"Фондация ВМРО", която се управлява от лидера на воеводите и

...
"Фондация ВМРО", която се управлява от лидера на воеводите и
Коментари Харесай

Каракачанов ще се вихри и в музикалния бизнес

"Фондация Вътрешна македонска революционна организация ", която се ръководи от водача на воеводите и настоящ боен министър Красимир Каракачанов се е ориентирала към... рок-клубовете.

Най-богатата партия, чиято имотна партида изобилства от обекти за милиони в цялата страна, а черешката на тортата й е безцената постройка на централната столична улица „ Пиротска “ № 5, е взела решение да печели от рок-концерти.

Това се е случило с общителното подпомагане на основният проектант на София Здравко Здравков. Преди месец той е сменил предназначението на настанения до неотдавна там магазин за облекла на партерния етаж и там към този момент се вихри Рок-клуб "Мюзик джем “

От информацията за издаденото и към този момент влезнало в действие строително позволение излиза наяве, че става дума за разгърната застроена повърхност от 1479. 5 кв.м. със също толкоз огромен партер. Странно обаче за какво самото строително позволение не е оповестено на формалната страница на Направление „ Архитектура и градоустройство “. А още по-странно е, че то е...подменено с друго, което се отнася за жилищната постройка в 10-ти микрорайон на...кв. „ Люлин “.

Може би това да е техническа неточност, само че тя явно е повторена няколко пъти, защото при инспекция по датата и номера на неговото издаване - резултът е все същият.

Но може и да не е. Просто това е методът да се парира нечие "нездраво " любознание за да се разбере какво тъкмо е наличието на действителното позволение. Очевидно всичко е вървяло със забележителни за нашенската реалност темпове, тъй като от клюкарника "Фейсбук " научаваме, че единствено ден след влизането в действие на строителното позволение - на 24 януари, към този момент е имало "взривяващо празненство 21 YEARS HMSU with ANDY C "....

Кога младите воеводи са съумели да създадат ремонта и да префасонират магазина за облекла в рок-клуб остава единствено да гадаем.

Тук е моментът да споменем обстоятелството, че мястото под постройката преди десетилетия е дарено от Столична община на тогавашния Македонски теоретичен институт при изискването върху него да бъде издигната постройка, която да обслужва културно-просветната активност на хилядите македонски бежанци в българската столица. Строежът стартира през втората половина на 30-те години на предишния век, само че е приключен дефинитивно едвам през 90-те му години.

Дали този акт на арх.Здравков, пък не цели да модернизира културно-просветните връзки сред нашенци и македонци у нас?!

А и бизнесът на рок клубовете е много по-печеливш....
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР