Фондът за капиталови инвестиции (ФКИ) на Българската банка за развитие

...
Фондът за капиталови инвестиции (ФКИ) на Българската банка за развитие
Коментари Харесай

Фонд на Банката за развитие направи първия си успешен изход от своя инвестиция

Фондът за финансови вложения (ФКИ) на Българската банка за развиване излезе с триумф от договорката си с мебелната компания " М2 ПРОМ ". Това е първият сполучлив екзит на сдружението от групата на Българската банка за развиване, откакто френският колос в оборудването на търговски пространства " Линдера груп " закупи 100% от компанията, оповестиха от финансовата институция.

Фондът за финансови вложения влага дялов капитал в " М2 ПРОМ " през 2020 година Целта на мебелния производител бе да наложи продукцията си във високия сегмент на интернационалния пазар. Компанията основава съоръжение за международни търговски марки, измежду които " Dior”, " Swatch” и " Tissot”, хотелиерския колос " ACCOR ", бутикови мебели за " Lagardère” и други

С финансовата и експертна помощ " М2 ПРОМ " усили доста потенциала и качеството на производството си. Въпреки икономическите компликации поради пандемията от COVID-19, " М2 ПРОМ " отбелязва растеж в приходите си от продажби, като осъществя близо 5 пъти по-голям оборот, достигнал размер от 6 777 000 лева през 2021 година

Компанията съумя да построи нова индустриална база и да закупи последно потомство програмен продукт за планиране и осъществяване на поръчки, като сътвори 18 нови работни места за висококвалифициран личен състав. Подкрепата на ФКИ ѝ оказа помощ да извърши по-сложни и огромни планове за едни от най-големите имена в стилния, индустриалния, хотелиерския и хранително-вкусовия бизнес, показаха още от ББР.

След придобиването от френския притежател " М2 ПРОМ " ще продължи растежа си, а бъдещите артикули ще останат с марката " Произведено в България ".

Фондът за финансови вложения от Групата на ББР е основан през 2018 година с капитал от 65 млн. лева Дружеството взе участие в капитала и подкрепя развиването на фирмите " Колев и Колев ", " Децибел ", IPS ( " Интернешънъл Пауър Съплай " ) и " Econic One ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР