Фолксваген ще инвестира 6 млрд. евро в следващите пет години

...
Фолксваген ще инвестира 6 млрд. евро в следващите пет години
Коментари Харесай

"Фолксваген" ще инвестира 6 млрд. евро в електромобили

" Фолксваген " ще влага 6 милиарда евро в идващите пет години в електрическа подвижност, сподели през днешния ден на автосалона във Франкфурт ръководителят на управителния съвет на марката Д-р Херберт Дийс. Целта на компанията е до 2020 година да предлага три напълно електрически модела, качени на новата платформа, а през 2025 изборът да е сред 33 електрическия автомобил.

" Посоката е радикална електрификация и новаторска развойна активност, която да разреши разпространяването на интелигентните технологии измежду всеобщ, оптимално необятен кръг водачи по света ", сподели Дийс. Предвижда се и промяна на портфолиото, като делът на кросоувърите ще доближи до 40% посредством стартиране на 19 модела в сегмента.

От " Фолксваген " желаят през 2025 година да продават по над 1 млн. електрическия автомобил годишно. " Най-хубавите дни на автомобилостроенето предстоят. Автомобилът на бъдещето ще е доста по-сигурен, чист, удобен и интелигентно обвързван със притежателя си ", уточни Херберт Дийс.

Той не скри, че дизеловите и бензиновите мотори ще продължат да бъдат дълго време на пазара, изключително при най-големите кросоувъри, само че е значимо в идващите до 10 години " Фолксваген " да откри електрическите модели като трети натурален избор.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Автосалон Франкфурт (231)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР