Фокусирането върху прокуратурата е продиктувано от изнесената информация за обвързаности

...
Фокусирането върху прокуратурата е продиктувано от изнесената информация за обвързаности
Коментари Харесай

Зам.-главният прокурор: Божков оказва натиск чрез манипулация на големи обществени групи, а вероятно и политици

Фокусирането върху прокуратурата е подбудено от изнесената информация за обвързаности на избрани лица и политически представители с обвинени такива. Това са хора с огромен финансов запас и огромни стопански ползи.Това съставлява офанзива и нахлуване против активността на институцията. Имам поради случая с Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от. Той оказва напън посредством операцията на огромни публични групи, а евентуално и политици”. Това съобщи в студиото на NOVA зам.-главният прокурор Даниела Машева.

Тя добави, че огромна част от прокурорите в страната имат опасения. „ Наблюдават се терзания от страна на огромна част от прокурорите и следователите в страната. За това имаше реакция-призив към институциите да се съблюдава разговорът и да не се насочат неоснователни нападки към прокуратурата. Всичко това в случай, че тя напълно законосъобразно реализира конституционно откритите си функции”, уточни Машева.

Секретарка на Божков излиза на независимост против 30 000 лв. гаранция

Машева добави, че процесуалното деяние на прокуратурата в президентството е с авансово позволение от страна на способния съд. „ Прокуратурата по никакъв метод не цели да нападна президентската институция.

"Тя реализира дейности по следствие и събиране на доказателства по несъмнено наказателно произвеждане. Към наказателна отговорност са привлечени съответни чиновници, които работят в администрацията на президентството. Идея за показност не е имало”, сподели Машева.

Зам.-главният прокурор разясни, че лицата участвали на тези дейности са 9 или 10, като те са били безусловно нужните за следствието. Тя добави, че прокуратурата не е давала сигнал към медиите.

Машева разяснява и настояванията за оставка на основният прокурор Иван Гешев  Иван Гешев Иван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо обучение във. „ Не е нужно основният прокурор да подава оставка, тъй като към сегашния миг той извършва отговорностите си по закон. Няма никакво съображение за подаването й. Тя е персонален акт”, добави тя.

Искането на оставката и предложенията за предварително преустановяване на мандата му били единствено и само в компетенцията на Висшия правосъден съвет. „ Прави се опит нашата институция да бъде политизирана. Отправят се напълно неприемливи и неоснователни нападки по отношение на активността на прокуратурата.

Весела Лечева: Подозирам сюжет на Васил Божков да овладее митинга на младите

"Преди седмица Прокурорската гилдия прикани, в случай че някой има съответни сигнали за нарушавания да алармира способените органи и административни ръководители ", приключи Машева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР