Фокусът на внимание се измества към корупцията в България, защото

...
Фокусът на внимание се измества към корупцията в България, защото
Коментари Харесай

Курумбашев: Вниманието се измества към корупцията у нас

Фокусът на внимание се измества към корупцията в България, тъй като е европредседател”, сподели евродепутатът от БСП/ПЕС Петър Курумбашев пред БТВ.

Той добави, че това чувство, което постоянно е имало за нашата страна, като една от най-бедните и най-корумпираните, в този момент попада под по-голямо европейско внимание. Курумбашев съобщи, че би трябвало да сме деликатни в превъзбудата, която царува, че като председателстващи на Европейски Съюз, внезапно ще определим неговите цели.

„ Хубаво е да използваме ориентираното внимание към България, с цел да сложим някои наши проблеми, като влизането в Шенген или еврозоната”, сподели още той.

Евродепутатът добави, че не би трябвало да чакаме чудеса или да се изживяваме като изключителни ръководители на Европейски Съюз.

„ Очевидно е, че целите още веднъж ще се дефинират от огромните държави- членки. Ние не можем да приемем някоя страна от Западните Балкани без единодушието на другите страни. Реалностите са такива, само че има доста значими законодателни пакети: като енергийния пакет, по тази причина мандатът е важен”, безапелационен бе той.

„ Бойко Борисов се усеща доста по-уверен след поддръжката, която получи от Ахмед Доган и след изказването, че всичко е стабилно”, изясни още Петър Курумбашев.

Той бе безапелационен, че избор на съмнение ще има, тъй като Българска социалистическа партия има 80 гласа, а по конституция са нужни 48.

„ Крайно време е Движение за права и свободи да се дефинират, защото по доста тематики може да гласуваш както искаш, само че има две гласувания, които са определящи дали си с ръководещите или си съпротива - това са бюджетът на страната и вотовете на съмнение. По време на такива гласувания би трябвало ясно да се заявиш”, сподели той.

Евродепутатът разяснява, че се оказва, че Българска социалистическа партия е единствената ясна парламентарна съпротива в България.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР