Флорентино Перес е новият президент на Суперлигата - проект, който

...
Флорентино Перес е новият президент на Суперлигата - проект, който
Коментари Харесай

Скандалът. Уникална изповед на боса на Реал М

Флорентино Перес е новият президент на Суперлигата - план, който разпали война във футбола в понеделник.

12 гранда на Европа се отделят в лична лига, която ще е затворена за останалите (общо ще са 20) и ще раздруса радикално пирамидата на играта на локално равнище, както и в европейските клубни шампионати на УЕФА.

" Защо в този момент ли? Защото най-големите клубове в Англия, Испания и Италия са принудени да се изправят против ужасната обстановка, в която е футболът.

Стигнахме до заключението, че заменяйки Шампионската лига със Суперлигата, ще можем да се преборим с икономическия удар, породен от пандемията.

Трябва да увеличим приходите, като играем повече " конвертируеми " мачове.

Затова и най-силните тимове ще играят между тях. И то - по два пъти на седмица, а това ще притегли грамаден интерес към шампионата.

Реал Мадрид е в тежка обстановка - изгубили сме към 400 милиона евро от старта на пандемията, единствено за два сезона. И това е единствено Реал. Останалите не са по-добре! Скоро ще има банкрутирали клубове, изключително измежду по-слабите стопански.

Големите клубове схванаха бързо, че това е решението. И ние имаме всички огромни клубове на континента в тази компания, нали? Без Байерн...

Никой не се интересува към този момент от Шампионската лига чак до четвъртфиналите.

Футболът е изгубил ужасно доста като известност, младежите на възраст 16-24 години не гледат и не им пука за играта. Защото има прекалено много некачествени, посредствени или просто елементарни мачове ", сподели Перес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР