Физици са открили нов радикален начин да задържат електромагнитна енергия

...
Физици са открили нов радикален начин да задържат електромагнитна енергия
Коментари Харесай

Нова теория: безрадиационна революция

Физици са разкрили нов коренен метод да задържат електромагнитна сила без загуби, това е като да хвърлиш камък в езеро и да не изплиска вода. Възможните приложения на новата доктрина варират от редуциране на енергийните загуби при бъдещите технологии до обяснение на тъмната материя.

Въпреки това теорията опонира на една от главните канони в електродинамиката – ускорените заряди създават електромагнитна радиация, споделя водещият създател лекар Андрей Мирошиненко (Andrey Miroshnichenko) от Австралийския народен университет (ANU).

„ Този проблем обърква много хора. Отне ни цяла година да избистрим концепцията в главите си “, прибавя Мирошиненко.

Новата фундаментална доктрина може да се употребява при квантовите компютри, да докара до нови лазерни технологии, или даже да ни даде пояснение за какво материята не се движи безредно и стои събрана.

„ Откакто съществуват квантови компютри, хората се пробват да измислят настройка, която би обяснила стабилността на атомите и за какво електроните не излъчват радиация “, споделя доктор Мирошиненко.

Липсата на радиация е резултат от разделянето на потока сред два съставния елемент – елементарен електрически дипол и тороиден дипол, които основават идентични енергийни полета. Ако тези две конфигурации са отвън фаза, то радиацията се анулира, макар че електромагнитните полета не са с нулева стойност наоколо до енергийните потоци.

Мирошиненко и негови сътрудници от Германия и Сингапур сполучливо са тествали новата доктрина посредством единични силициеви нанодискове с диаметри сред 160 и 310 нанометра и височина 50 нанометра. Дисковете на процедура станали невидими, тъй като разпръскването на забележимата светлина било анулирано. Този вид възбуждане се назовава анапол (от гръцки „ без полюси “).

Просветлението на доктор Мирошиненко пристигнало, когато се опитвал да осмисли разликите сред две разнообразни математически описания на радиацията (излъчването). „ Двете даваха разнообразни отговори, а не би трябвало да е по този начин. В последна сметка разбрахме, че в едното изложение липсват тороидните съставни елементи. Осъзнахме, че те не са единствено промяна, а извънредно значим фактор “, прибавя ученият.

Д-р Мирошиненко счита, че арестуваната сила на анаполите ще откри приложения в създаването на дребни лазери върху разнообразни повърхности и в основаването на ефикасни рентгенови лазери от ново потомство.

Phys

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР