Физическите лица ще могат да използват и електронен подпис, освен

...
Физическите лица ще могат да използват и електронен подпис, освен
Коментари Харесай


Физическите лица ще могат да използват и електронен подпис, освен издадения от общината

Физическите лица ще могат да употребяват и електронен автограф, с изключение на издадения от общината ПИН, както и ПИК от Национална агенция за приходите, с цел да платят онлайн своите налози и такси в София. 

От идната седмица всеки притежател ще може да употребява един от трите разновидността за вход в раздел " Справка за отговорностите и заплащанията " на е-страницата на столицата.

" София е първата общинска администрация в страната, която обезпечава тази услуга за своите жители ", прецизираха от дирекция " Общински доходи ".

За първия месец на 2018 година приходите от локални налози и такси в бюджета на Столична община са 30,2 млн. лева, което е с 5,3 млн. лева повече от същия интервал на предходната година. Сред аргументите за положителните резултати е, че данъчната акция т.г. стартира по-рано. Данък МПС за 2018 година се заплаща от 2 януари, а налог здания и такса боклук – от 29 януари. Хората употребяват опцията да получат 5% отстъпка при цялостно заплащане на дължимите суми. Само за първия месец на годината приходите от налога за транспортните средства са близо 7 млн. лева, което е с над 1 млн. лева повече от същия интервал на 2017 г. 

Въпреки че за такса боклук отстъпка няма, тези доходи в бюджета също са повече – 5, 7 млн. лева са влезнали през този януари, което е с 670 хиляди лева повече от същия интервал на м.г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР