Физическата активност е важна за здравето ни и понякога дори

...
Физическата активност е важна за здравето ни и понякога дори
Коментари Харесай

Рецепта за ниско кръвно и кръвна захар: 5 минути ходене на всеки половин час в офиса

Физическата интензивност е значима за здравето ни и от време на време даже малко извършения правят страхотна работа. Едва ли споделяме нещо нечувано, само че за сметка на това ново проучване удостоверява, че можем да помогнем на тялото си да се оправи с следствията от дългото седене.

Професиите, свързани с дълготрайно седене, не са една и две. Такива са всички, свързани с работа в офис, както и тези на стоматолозите, водачите. Само 5 минути оживление на всеки 30 минути седене обаче могат да създадат чудеса за тях.

Това демонстрира ново изследване на Колумбийския университет в Ню Йорк. Учените, отпред с професора по поведенческа медицина Кийт Диас, са тествали пет разнообразни разновидността за придвижване: 1 минута вървене на 30 мин. седене, 1 минута вървене на 60 мин. седене, 5 мин. вървене на 30 минути седене, 5 мин. вървене на 60 мин. седене и без оживление.

Диас споделя, че в случай че не са били сравнили другите разновидности, надали биха стигнали до заключението си. А то е, че единствено 5 минути придвижване на всеки половин час доста намалява равнищата на кръвната захар и кръвното налягане.

Грубо това води до 40 минути оживление в границите на работното време, коментират Healthline. Ако към това прибавим вървене от и до работа, умерено се снабдявам с най-малко час физическа интензивност дневно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР