Финландската компания Nokian Tyres изясни ситуацията по отношение на работата

...
Финландската компания Nokian Tyres изясни ситуацията по отношение на работата
Коментари Харесай

Nokian отговори на слуховете за затварянето на руския завод за гуми

Финландската компания Nokian Tyres обясни обстановката във връзка с работата на завода за гуми във Всеволожск. Според формалното изказване на компанията предприятието ще продължи да работи на цялостен потенциал, а оповестеното по-рано известие, че заводът сякаш ще бъде затворен, " е погрешно ". „ Нашата компания продължава да работи както нормално, ние ще осигуряваме доставки на нашите съветски клиенти по същия метод, както и за експортните “, увери Андрей Пантюхов, общоприет шеф на Nokian Tyres Русия.

На 25 февруари Ройтерс заяви, че Nokian ще реалокира производството на някои линии на гуми от Русия във Финландия и Съединените щати, с цел да се приготви за вероятните наказания към страната. В същото време се появи информация, че компанията транспортира гуми от съветски хранилища и евентуалното се приготвя за затваряне на индустриалния си обект.
„ Съобщенията в медиите, че заводът Nokian Tyres във Всеволожск стопира активността си или че компанията обмисля да напусне Русия, са безусловно погрешни “, обявиха от съветския офис на компанията.
В момента предприятието Всеволожск работи обикновено. „ Ние поправяме логистичните потоци, с цел да осигурим планувани доставки до клиентите, продължаваме да доставяме първични материали на фабриките и работим върху оптималното систематизиране на индустриалните размери сред фабриките на Nokian Tyres в Русия, Финландия и Съединените щати “, изясни представител на компанията.

Заводът Nokian Tyres е открит във Всеволожск през 2005 година, вложенията в предприятието възлизат на към 1 милиард евро. Сегашният индустриален потенциал на завода е към 17 милиона гуми годишно, което е към 82 % от гумите на компанията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР