Финландия последва балтийските страни, които по-рано тази седмица решиха да

...
Финландия последва балтийските страни, които по-рано тази седмица решиха да
Коментари Харесай

Финландия е петата страна, която забрани влизането на руски автомобили

Финландия последва балтийските страни, които по-рано тази седмица взеха решение да забранят влизането на съветски коли.

Този ход идва, откакто на 8 септември Европейската комисия разгласява обновена политика, в която се акцентира, че глобите, наложени в отговор на бруталната война на Русия в Украйна, включват възбрана за влизане в Европейски Съюз на коли с съветски регистрационни номера.

Не е от голяма важност дали колите са таксита, частни транспортни средства или, употребявани за търговски цели, акцентира Европейската комисия.

Отсега нататък единствено микробуси с повече от 10 места, по-големи рейсове или товарни камиони ще могат да пресичат границата.

" Изключение се прави и за дипломатически коли и транспортни средства за филантропичен превоз ", съобщи министърът на външните работи Елина Валтонен на конференция в Хелзинки.

Тя съобщи, че възбраната влиза в действие от среднощ на 15 септември.

Регистрираните във Финландия съветски коли ще би трябвало да изоставен страната в период от шест месеца.

Норвегия също обмисля възбрана, защото страната следва множеството от същите наказания, наложени на Русия, макар че не е член на Европейския съюз.

" Взехме под внимание изказването на Европейската комисия и неговото пояснение и преглеждаме по-внимателно какво ще значи това за норвежките разпореждания ", споделя представителят на външното министерство в Осло Рагнхилд Сименстад пред Barents Observer.

Тъй като границата сред Норвегия и Русия към момента е отворена за частни коли, поражда въпросът по какъв начин да се управляват границите сред Норвегия и Финландска Лапландия. В момента има шест трансгранични пътя, като се правят единствено инцидентни митнически инспекции.

Това лято се усили трафикът от Русия към Норвегия и доста от идващите с коли употребяват Норвегия като директна дестинация за Финландия или други европейски дестинации, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР