Финландия планира да построи нови огради на няколко места по

...
Финландия планира да построи нови огради на няколко места по
Коментари Харесай

Финландия иска да построи огради по границата с Русия

Финландия възнамерява да построи нови огради на няколко места по границата си с Русия в резултат на нейната инвазия в Украйна, потвърдиха представители на държавното управление в Хелзинки, представени от Франс прес.

Страхувайки се по-конкретно, че Москва употребява мигранти, с цел да упражнява политически напън , финландският кабинет показа законопроект за укрепване на оградите по дългата близо 1300 километра граница.

Правителството в Хелзинки желае законът да влезе в действие допустимо най-бързо.

Новината пристигна, откакто предишния месец Финландия подаде молба за участие в НАТО , което я кара да се притеснява от съветски " хибридни ответни ограничения " като хакерски атаки и невоенни интервенции за дестабилизация, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Целта на този законопроект е да усъвършенства способността на граничната защита да дава отговор на хибридни закани ", сподели пред организацията Ан Иханус, съветничка във финландското министерство на вътрешните работи. Тя акцентира, че " войната в Украйна е съдействала за неотложността на този въпрос ".

В момента по границите на Финландия има ниски дървени огради , предопределени да предотвратят прекосяването на добитък , показва Агенция Франс Прес.

" Това, което желаеме да построим в този момент, са здрави структури, които да са същински бариери “ , изясни Сана Пало, която е шеф на финландската гранична защита по правните въпроси. Тя посочи, че " по всяка възможност оградите няма да покриват цялата източна граница (на Финландия), а (само) местата, считани за най-важни ".

Целта на финландското държавно управление е , при положение на мигрантски напор, хората да се концентрират на избрани места по дългата граница, която минава най-вече през едва обитаеми региони, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР