Финландия няма да отваря и след 14 януари контролно-пропускателните пунктове

...
Финландия няма да отваря и след 14 януари контролно-пропускателните пунктове
Коментари Харесай

Финландия не бърза да отваря границата с Русия

Финландия няма да отваря и след 14 януари контролно-пропускателните пунктове на границата с Русия. Това стана ясно от думите на финландския вътрешен министър Мари Рантанен, представена от ТАСС.

На въпрос дали източната граница на скандинавската страна ще остане затворена, тя отвърна, че " по този начин би трябвало да бъде ".

Министърът означи, че няма смяна в обстановката с мигрантите по границата с Русия, по този начин че  " има риск Русия да продължи сходни действия, ако границата бъде отворена ".

Финландският министър председател Петери Орпо на собствен ред удостовери, че Хелзинки няма да отвори още веднъж граничните пунктове след 14 януари.

" Според информацията, с която разполагам, нищо в Русия не се е трансформирало. Смятам, че оценката на опасността остава същата и акцентира нуждата от по-нататъшни дейности ", съобщи той.

Орпо добави, че се чака финландското държавно управление да вземе решение по въпроса през идващите няколко дни.

Финландия затвори всички контролно-пропускателни пунктове за транспортни средства на границата си с Русия сред 30 ноември и 14 декември 2023 година Впоследствие това бяха отворени два пропускателни пункта, само че границата беше затворена още веднъж за интервал от 15 декември 2023 година до 14 януари 2024 година, заради възобновен приток на мигранти от трети страни.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова по-рано предизвести, че ходът на Финландия създава нови разграничителни линии в Европа и Москва ще отговори на тези дейности след междуведомствени съвещания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР