Финансовото цунами, което тръгна Силиконовата банка в САЩ и едва

...
Финансовото цунами, което тръгна Силиконовата банка в САЩ и едва
Коментари Харесай

Финансовото цунами! Нещо става с Deutsche Bank

Финансовото цунами, което потегли Силиконовата банка в Съединени американски щати и едвам не отнесе швейцарската Credit Suisse, приближи рисково близо Deutsche Bank. Тя е в центъра на следващо разпродаване на финансови акции в последната търговия за седмицата.

Акциите на германката банка поевтиняха с 14 %, повличайки със себе си цената на книжата и на други кредитни институции.
-->
Пазарите още са обезпокоени поради краха на банкови институции в Съединените щати и незабавното избавяне на швейцарската Credit Suisse през уикенда, написа БЛИЦ.

Обезценяването на банковите акции и всеобщото им разпродаване предизвикаха нова серия от успокоителни послания от страна на водещи фигури в света на финансите.

" Банките в еврозоната към този момент са в по-добра позиция ", съобщи ръководителят на Еврогрупата, сплотяваща финансовите министри от еврозоната, Паскал Донахю. " Имаме запасите и устойчивостта, с цел да подсигуряваме стабилността на нашата банкова система все още ", сподели той, след което отхвърли като неоснователни опасенията по отношение на последствията от колапса на швейцарска банка Credit Suisse.

Канцлерът на Германия Олаф Шолц съобщи, че няма причина за терзание по отношение на положението на Deutsche Bank.

" Тя е модернизирала и провела метода си на работа. Тя е доста печеливша банка. Няма причина за безпокойствие ", съобщи Шолц след срещата на върха на водачите на Европейския съюз.

Френският президент Еманюел Макрон също дефинира европейските банки като " постоянни ", а гуверньорът на Европейската централна банка Кристин Лагард удостовери, че системата е " постоянна и устойчива " и се характеризира със " стабилен капитал и солидни ликвидни позиции ".

Междувременно Уолстрийт отвори със загуби, а водещите европейски показатели се движат на алена територия поради терзанията в банковия бранш.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР