Финансовият министър Владислав Горанов ще проведе среща с хотелиери и

...
Финансовият министър Владислав Горанов ще проведе среща с хотелиери и
Коментари Харесай

Властта се среща с бизнеса за касовите апарати

Финансовият министър Владислав Горанов ще организира среща с хотелиери и ресторантьори по въвеждането на Наредба Н-18 за касовите апарати, заяви самият той по време на 14-тата годишна среща на държавното управление с бизнеса с присъединяване на премиера Бойко Борисов.

Министърът съобщи, че към момента не разбирал недоволството на хотелиери и ресторантьори, защото по думите му, тези бизнеси година и половина не споделили проблемите си.

Пред бизнеса министър председателят Борисов съобщи, че желае заведенията за хранене и хотелите да излязат на ярко.

Борисов призна, че вижда едно необичайно държание от страна на недоволния бизнес във връзка с наредбата. Непрекъснато се приказва къде е страната във връзка с една или друга политика. Когато се вземат ограничения и държавното управление излезе с решение – отново става проблем, тъй като ограниченията банкрутирали бизнеси, разяснява министър председателят.

Премиерът, както и финансовият министър, молиха недоволните търговци да си кажат ясно какво им пречи и с какво не са удовлетворени, тъй като мъчно ги разбирали.

Ден преди срещата на кабинета с бизнеса Българската стопанска камара съобщи, че поддържа " справедливите претенции " на браншовите организации, протестиращи против Наредба Н-18, касаеща режима за вписване и отчитане на продажбите в комерсиалните обекти с касови апарати. Камарата упорства да бъдат изменени наредбите в наредбата, съгласно които търговски обекти ще бъдат запечатвани от Национална агенция за приходите още преди да е категорично потвърдена някаква виновност от страна на търговеца.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР