Финансовият министър Владислав Горанов представи номинацията на ексминистъра на транспорта

...
Финансовият министър Владислав Горанов представи номинацията на ексминистъра на транспорта
Коментари Харесай

Представиха номинацията на Московски за Черноморската банка

Финансовият министър Владислав Горанов показа номинацията на ексминистъра на превоза Ивайло Московски за вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развиване на среща с президента на институцията Дмитрий Панкин. Кандидатурата беше утвърдена от държавното управление на 20 септември и ще бъде прегледана от Борда на шефовете на банката през ноември 2018 година.
Московски подаде оставка като министър на превоза след автобусната злополука край Своге, лишила живота на 18 души.
Черноморската банка за търговия и развиване е интернационална финансова институция на страните участнички в Черноморското икономическо съдействие. Основана е от Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Турция и Украйна за да подкрепя икономическото развиване на страните от района.
Оперативното управление на ЧБТР се реализира от президент, основен секретар и трима вицепрезиденти с четиригодишен мандат. Позициите се заемат на ротационен принцип сред представители на страните членки. Дейността й е ориентирана към финансиране и поощряване на районни планове от обществения и частния бранш, както и към насърчаване на комерсиалната интензивност сред страните акционери. Членството ни в банката дава опция за присъединяване при разпределянето на финансовия й запас, както и при избора на съответните планове и тяхната реализация.
Проектите в България, финансирани от ЧБТР от основаването й, са в размер на над 341 млн. евро, като през последните години има повишаване на интензивността на банката в страната с финансиране на планове в частния бранш.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР