Финансовият министър Асен Василев моли колегите си и в настоящото

...
Финансовият министър Асен Василев моли колегите си и в настоящото
Коментари Харесай

Асен Василев със спешна молба! Ще има ли уволнения

Финансовият министър Асен Василев моли сътрудниците си и в актуалното държавно управление да си усъвършенстват ведомствата, с цел да има по-справедливо възнаграждение за държавните чиновници. Припомняме, че и в кабинета на Кирил Петков той имаше апел за съкращения, само че тогава ръководството бе свалено от власт в рамките на няколко месеца и до съществени промени не се стигна.

„ Моята молба е, за бюджет 2024 година, когато сигурно ще има политика по приходите, да предвидите и да прегледате доста деликатно дейностите, които се правят, структурата и по какъв начин можем да повишим успеваемостта на организацията “, споделя Асен Василев на съвещанието на Министерския съвет (МС) предходната седмица, когато е гласуван проектобюджетът за тази година.
-->
Според Василев оптимизацията „ не значи наложително понижаване на щатните бройки “.

„ Знам, че има доста искания, има системи, където заплатите са в действителност ниски или подсистеми, където заплатите са в действителност ниски, но има и такива, където заплатите са много високи и в действителност, в бюджет 2024 година ще е свястно да се направи един обзор и балансиране на системите спрямо отговорностите, тъй като най-малко нашият прелиминарен разбор в Министерството на финансите демонстрира, че не е проблем какъв брой запас се отделя за държавните чиновници.

Една немалка част от казуса идва от това, че той е доста неравномерно и ненапълно погрешно разпределен, неефективно разпределен, което не значи, че няма да се даде повече запас, в противен случай, само че дано да си свършим и работата вътрешно, защото най-лесното е да продължаваме да усилваме заплатите в едни неефективни системи, сподели Василев.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР