Финансовите министри на страните от Г7 постигнаха историческо споразумение срещу

...
Финансовите министри на страните от Г7 постигнаха историческо споразумение срещу
Коментари Харесай

Г7 договори 15% глобален корпоративен данък

Финансовите министри на страните от Г7 реализираха историческо съглашение против данъчните злоупотреби от интернет колосите - въвеждането на световна минимална ставка на корпоративен налог от 15 % , съобщи " Ройтерс ". " Радвам се да оповестя, че през днешния ден след години на полемики министрите на финансите от Г7 реализираха историческо съглашение за промяна на световната данъчна система ", съобщи английският финансов министър Риши Сунак след срещата в Лондон.

По думите му, посредством обективен налог верните компании ще заплащат верния налог на верните места и това е голяма премия за английските данъкоплатци.

Споразумението е в няколко стъпки.
 Безос поддържа Байдън за по-висок корпоративен налог
Безос поддържа Байдън за по-висок корпоративен налог

След като бе подложен на критика, че не заплаща задоволително налози

Сделката, контрактувана от Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Обединеното кралство и Съединени американски щати, ще подсигурява, че мултинационалните компании заплащат повече налози там, където работят . Това се прави, с цел да се попречи на практиката на фирмите, които основават локални клонове в страни с ниски корпоративни данъчни ставки и по-късно да заявяват облагите си там или отваряне на клонове в т.на. " данъчни убежища ". Вероятно ще бъдат наранени софтуерните колоси, в това число Amazon, Фейсбук и Гугъл.

Преди Г7 специалистите обсъждаха ставка в размер сред 12 и 25 %.
 Германия поддържа Съединени американски щати за минималния световен корпоративен налог
Германия поддържа Съединени американски щати за минималния световен корпоративен налог

Подкрепата на Съединени американски щати носи на тази самодейност мощен попътен вятър

Ник Клег, вицепрезидент на Фейсбук по световните въпроси, съобщи пред Insider във връзка на решението: " Фейсбук от дълго време приканва за промяна на световните данъчни правила и ние приветстваме значимия прогрес, реализиран в Г7. Днешното съглашение е значима първа стъпка към сигурността за бизнеса и подсилване на публичното доверие в световната данъчна система. Искаме процесът на интернационална данъчна промяна да успее и да признаем, че това може да значи, че Фейсбук заплаща повече налози и то на разнообразни места. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР