Финансовите министри на страните от Г-7 постигнаха споразумение за глобален

...
Финансовите министри на страните от Г-7 постигнаха споразумение за глобален
Коментари Харесай

Най-богатите се разбраха за новия световен данък

Финансовите министри на страните от Г-7 реализираха съглашение за световен най-малък корпоративен налог от не по-малко от 15%. Министрите показаха поддръжка за реализиране на заслужено решение за разпределянето на данъчните права.

Британският министър на финансите Риши Сунак назова постигнатото съглашение " историческо ". Според него след промените международната данъчна система би трябвало да бъде обективна в сходство с цифровата ера, тъй че фирмите да заплащат дължимите налози.

Или както съобщи Сунак: " Правилните компании да заплащат верните налози на верните места ". Технологични колоси като, Гугъл, Фейсбук се чака да бъдат измежду засегнатите компании.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Технологичните колоси от Съединени американски щати са си икономисали над 100 милиарда д...

Подобни колоси жънат огромен бизнес триумф по целия свят, като обаче заявяват минимални облаги в обособените страни. Реформата би трябвало до докара до поток от милиарди долари към държавните управления за покриване на задълженията, насъбрани по време на рецесията с ковид.

Тази седмица бе обявено, че ирландско дъщерно сдружение на Microsoft е платило нулев корпоративен налог върху облага от 315 милиарда $ предходната година, защото е обитавало в Бермудските острови за данъчни цели.

Постигнатата договорка сред Съединените щати, Англия, Франция, Германия, Канада, Италия и Япония ще окаже напън върху други страни да последват образеца, което най-вероятно ще се случи на идната идващия месец среща на високо ниво на страните от Г-20, измежду които са Русия, Китай, Южна Африка и Саудитска Арабия.

Финансови специалисти обаче предизвестиха, че още e прекомерно рано да се чества, тъй като към момента има трудности, защото в Съединените щати да вземем за пример, с цел да се трансформира съглашението в закон, то би трябвало да бъде гласувано и в двете камари на Конгреса.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР