Финансови стимули за млади предприемачи предвижда партията на Слави Трифонов

...
Финансови стимули за млади предприемачи предвижда партията на Слави Трифонов
Коментари Харесай

Експерт на Слави каза пред Стандарт помощта за млади бизнесмени

Финансови тласъци за млади бизнесмени планува партията на Слави Трифонов „ ИТН ”. Това заяви в изявление особено за „ Стандарт ” икономическият специалист на партията Кирил Симеонов. Той е на 36 години, макроикономист. Завършил е приблизително обучение в Американския лицей в София, след което получава президентската стипендия в университета Охайо Уеслиън в Съединени американски щати, където приключва стопанска система с отличие. След това става магистър интернационален мениджмънт в един от водещите европейски стопански университети - Бокони в Милано. В 45-ото Народно събрание бе  член на Комисията по бюджет и финанси.

Условията за пускане на бизнес би трябвало да се подобрят доста. Имаме набор от ограничения, които да подкрепят и улеснят бизнесмените, сподели Симеонов. И изясни: „ Една такава мярка касае данъчни облекчения, и по-конкретно освобождение от корпоративен налог за избран интервал от време и при реинвестиране на облагата в индустриални активи и нововъведения. Новите компании ще бъдат подкрепени финансово посредством разнообразни финансови принадлежности. ”.

„ ИТН ” планува и смяна на Търговския закон, която да обезпечи правно започващите компании в другите стадии на финансирането им.

Планира се също стратегия за въвеждане на ускорена обезценка, което би улеснило компанията в сложния начален интервал и би разрешило нарастване на вътрешните вложения. Друга мярка, която имаме вяра, че ще е от огромна изгода е повдигането на прага за наложителна регистрация по ЗДДС, което би представлявало облекчение за дребните компании, сподели Кирил Симеонов.

Планираме и въвеждане на назад начисляване на Данък добавена стойност в съответни браншове и иницииране на стратегия за фискална децентрализация, добави специалистът.

Ето какво още планува „ ИТН ”: 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР