Финансови облекчения за столичани и фирмите в града предвижда Столична

...
Финансови облекчения за столичани и фирмите в града предвижда Столична
Коментари Харесай

София с облекчения за хората и фирмите

Финансови облекчения за столичани и компаниите в града планува Столична община. Пакетът ограничения ще бъде гласуван от СОС в четвъртък. Комисията по финанси и бюджет на Столичния общински съвет даде ход на гаранционен инструмент за поддръжка на дребния и междинен бизнес, заяви БНР. Предложението е по отношение на настъпилата стопанска рецесия вследствие разпространяването на ковид.

 

Първият пакет от ограничения е ориентиран в три области - поддръжка на жителите и бизнеса, финансиране на общинското опазване на здравето - общинските поликлиники с над 1 млн. лева Сумата ще бъде предоставена за погашение на заплати на лекари, медицински сестри и обслужващ личен състав. Предвиждат се и ограничения в бранш “Култура ”, с който ще бъде обезпечена специфична поддръжка на създателите.

Комисията по финанси е водеща в решението, което ще бъде подложено на гласоподаване на изключителното съвещание на СОС в четвъртък.

“На първо място отсрочваме такса битови боклуци - първата вноска да не се дължи до края на април, а я отлагаме с два месеца до края на юни. Парламентът към този момент одобри продължение на периода за заплащане на локални налози с отстъпка от 5%. Те също са дължими до края на юни месец ”, споделя ръководителят на Комисията по финанси и бюджет в Столичната община доктор Георги Георгиев, който е вносител на предлагането.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР