Финансовата група Еврохолд България АД, която оперира в в Централна

...
Финансовата група Еврохолд България АД, която оперира в в Централна
Коментари Харесай

Еврохолд отчете нетна печалба от 4,08 млн. лв. за полугодието

Финансовата група " Еврохолд България " АД, която оперира в в Централна и Югоизточна Европа, регистрира усъвършенствана доходност през първото полугодие на 2018 година, като записва 12% растеж на годишна база на оперативната си облага до 19.4 млн. лева Това демонстрира междинният консолидиран доклад на сдружението, оповестен на БФБ. Нетната облага на компанията се усилва с 4% по отношение на първото полугодие на 2017 година до 4.08 млн. лева Консолидираните й доходи за интервала надвишават 600 млн. лева, което е спад от 7% за година. Дружеството записва и лек растеж на личния капитал и активите - надлежно с 1% и 2.4% по отношение на края на 2017 година до 216.5 млн. лева и 1.36 милиарда лева

Повишена доходност в застраховането

Застрахователният бизнес на Еврохолд в Югоизточна Европа, съсредоточен в Евроинс Иншурънс Груп АД (ЕИГ), има най-важен принос за повишението на рентабилността на холдинга. При по-ниски доходи в сегмента за интервала и с помощта на по-доброто ръководство на разноските (спад от близо 17% за година до 423 млн. лева.), и оперативната и чистата облага от застрахователната активност порастват с 3% на годишна база надлежно до 13.7 млн. лева и 11.5 млн. лева.

Автомобилният и лизинговият бизнес на Еврохолд, опериращи надлежно под марката Авто Юнион АД и Евролийз Груп ЕАД, също усъвършенстват рентабилността си. Оперативната облага от лизинговата активност пораства с 26% за година до 2.7 млн. лева, а чистата облага от продажбата на коли - с 9% до 0.3 млн. лева.

Първи рейтинг от Fitch за Евроинс България и доказан рейтинг на Евроинс Румъния и Еврохолд
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР