Финалният мач на Световното първенство по футбол в Русия между

...
Финалният мач на Световното първенство по футбол в Русия между
Коментари Харесай

Протестна група нахлу на терена на Световното

Финалният мач на Световното състезание по футбол в Русия сред Франция и Хърватия беше пресечен 52-та минута. Причината не беше фал или травма на някой от играчите, а нахлуването на терена стадион " Лужники " в Москва на четирима индивида в съветски полицейски униформи. Те се оказаха членове на съветската протестна арт група Pussy Riot.

 Снимка 368527

Три дами и един мъж съумяха да пресечен играта, само че скоро бяха изведени от терена от защитата. Въпреки това дейностите им, за които пое отговорност Pussy Riot, се трансфораха в единственото политическо и обществено обръщение по време на най-големия футболен конгрес на планетата. В статус в Twitter те обясниха акцията си като митинг против полицейщината в страна на Владимир Путин и обстоятелството, че хора се арестуват поради това какво са " харесали " във Фейсбук. Pussy Riot приканиха още за прекъсване на противозаконните арести, освобождение на политическите пандизчии, прекъсване на изфабрикувани обвинявания против хората и връщането на доблестта на полицията.

NEWS FLASH! Just a few minutes ago four Pussy Riot members performed in the FIFA World Cup final match — ”Policeman enters the Game ”https://t.co/3jUi5rC8hh pic.twitter.com/W8Up9TTKMA
— (@pussyrrriot) July 15, 2018

Протестната група за първи път притегли международното внимание върху себе си през 2012 година, когато стачкува против президентските избори в Русия, като изпя пънк парче в московската катедрала.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР