Финалистката от последното издание на Откритото първенство на Франция по

...
Финалистката от последното издание на Откритото първенство на Франция по
Коментари Харесай

Коко Гоф с труден старт на Ролан Гарос, Онс Жабер постигна бърза победа

Финалистката от последното издание на Откритото състезание на Франция по тенис Коко Гоф реализира сложна победа в първия кръг на шампионата.

Американката, която преди 12 месеца доближи до мача за купата в Париж, навакса закъснение от сет, с цел да отстрани испанката Ребека Масарова след 3:6, 6:1, 6:2 за час и 48 минути игра.

В първия сет поставената под №6 в схемата Гоф нямаше отговор против смелата игра на Масарова. Испанката направи 10 печеливши удара против единствено три за Гоф.

Ситуацията на корта обаче се промени във втория сет, в който американката стартира да осъществя опциите за пробив, които ѝ се откриваха. Освен това тя стабилизира играта си на сервис и след единствено 28 минути игра Гоф взе втория сет.

В решителния трети американката продължи да господства и след нови три пробива стигна до триумфа.

Във втория кръг Гоф ще играе ще играе с Юлия Грабер от Австрия, която победи нидерландската квалификантка Аранча Рус с 6:2, 6:3.

Почти безпроблемно класиране за втория кръг реализира тунизийката Онс Жабюр. Финалистката от миналогодишните издания на " Уимбълдън " и Откритото състезание на Съединени американски щати завоюва с 6:4, 6:1 против италианката Лучия Брондзети за едвам 71 минути игра.

Жабюр, която е №7 в схемата на " Ролан Гарос ", поведе в първия сет с 5:1 гейма, а във втория с 5:0, което не остави особени благоприятни условия на съперничката ѝ за някакъв поврат.

Следващото затруднение пред тунизийката ще бъде Оушън Доден, която в напълно френски конфликт завоюва с 0:6, 6:2, 6:1 против участващата с " уайлд кард " Селена Яничиевич.

За втория кръг в Париж се класира и 16-годишната Мира Андреева. Рускинята, която мина през квалификациите, започва в главната скица с безапелационна победа с 6:2, 6:1 над опитната американка Алисън Риск-Армитраж.

Андреева стартира и двата сета с ранни пробиви, като направи 20 печеливши удара против единствено седем за Риск в целия мач. Освен това тийнейджърката записа 15 следващи точки в края на първия и началото на втория сет, което сподели цялостното ѝ предимство на корта.

Във втория кръг Андреева ще срещне французойката Диан Пари, която сервира една от изненадите на деня след триумф с 6:2, 6:3 над номер 26 в схемата Анхелина Калинина от Украйна.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР