Филмите за храна са едни от най-любимите, но никога не

...
Филмите за храна са едни от най-любимите, но никога не
Коментари Харесай

Най-добрите кулинарни филми на всички времена

Филмите за храна са едни от най-любимите, само че в никакъв случай не би трябвало да се гледат на празен корем. Световното кино ни предлага богат набор от сполучливи филми, при които всяка последваща сцена кара устата ни да се цялостни със слюнка. Ето кои са най-изкушаващите кулинарни филми на всички времена:

Шоколад

Една от най-апетитните кулинарни приказки в киното споделя за Виан Рошер и нейната дребна щерка, които се преселват в малко френско градче. Там те отварят лична сладкарница, която провокира недоволството на локалните поданици. Невероятният домашно подготвен шоколад обаче сплотява всички.

Като гореща вода за шоколад

Една сантиментална мексиканска приказка за лудата обич сред Тита и Педро, в която границите сред драмата, еротиката и шоколадът се размиват. Въпреки че любовта им е неразрешена, от раздялата се отключва способността на Тита да основава невероятни кулинарни изкушения.

Шеф

Комедията Шеф споделя за известен нюйоркски основен готвач, който остава без работа. Това му дава опция да сбъдне детската си фантазия – да отвори мобилен ресторант за сандвичи, което го слага в доста комични обстановки.

Джули и Джулия

Един от най-любимите кулинарни филми на всички времена. Той е основан по биографичните издания за животите на Джулия Чайлд и американската блогърка и кулинарка Джули Пауъл. Филмът споделя за това по какъв начин орисите им се преплитат, въпреки те в никакъв случай да не се срещат лице в лице.

Голямата нощ

Братята Примо и Секундо имат за задача да изправят своя италиански ресторант на крайници за една нощ. Ако не го създадат, те вечно ще изгубят своята кулинарна американска фантазия.

 Френска Кухня

Кухня

Невероятната съветска комедия несъмнено е един от най-хубавите модерни готварски сериали. Действието се развива във кухнята на френски ресторант в Русия. Докато подготвя неповторими деликатеси за клиентите, личният състав бива замесен в серия от комични обстановки.

Угощението на Бабет

Тази драма споделя за две сестри, които приютяват Бабет като слугиня в дома си в най-северната точка на Дания. Тя инцидентно печели 10 000 франка от лотарията и взема решение да провежда охолно тържество за аскетичните локални поданици. Резултатът е повече от озадачаващ.

Крилце или кълка

Тази класика в кулинарното кино споделя за кулинарен критик, който се маскира по всевъзможни способи, с цел да може необезпокоявано да дегустира храните в разнообразни заведения за хранене. В ролята е един от най-големите комици - Луи дьо Финес.

Изискана кухня

Невероятният началник готвач Ортанз Лабори се изправя пред най-голямото предизвикателство в кариерата си като се наема да готви за президента на Франция. Екипът ѝ я приема с злост, само че тя бързо съумява да покаже за какво заслужава поста си.

Кутия за обяд

Една индийска класика, която споделя за именитата система за разнос за обяд. Именно тя става мотив двама непознати да преплетат орисите си.

Яж, пий, мъж, жена

Един от обичаните фамилни филми, дело на тайландски продуценти. В него има за всекиго по нещо – храна, смях, закачки и малко драма.

Рататуй

Анимационното филмче е доказателството, че всеки може да стане популярен готвач, стига да е самоуверен и смел.

Анонимните романтици

Романтичната комедия свързва двама души поради общата обич към шоколада. Това от своя страна води до обич един към различен.

Отбивки

Историята наблюдава пътуването на двама другари, решили да посетят винарските мазета на Калифорния малко преди единият от тях да се ожени. В комедията има всичко прелестно – вкусна храна, вино и романтика.

Сънищата на Джиро

Един популярен кулинарен документален филм, който споделя за суши майсторът Джиро Оно – японец, посветил целият си живот търсене на рецептата за съвършеното суши.

На един черпак разстояние

Една история за красивите неща в живота - от екзотичните аромати и усети на Индия до изискаността на френските заведения за хранене.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР