Филмите, които грейват на екраните на арт кината през годината,

...
Филмите, които грейват на екраните на арт кината през годината,
Коментари Харесай

Отбелязваме Деня на европейското арт кино

Филмите, които блеснат на екраните на арт кината през годината, през днешния ден честват. На 8 ноември самодейността „ Ден на европейското арт кино” ще събере едни от най-хубавите нови екранни истории.

За пета поредна година Международната конфедерация на арт кината CICAE, в партньорство с Европа Синемас провежда празника, с акцент върху благосъстоянието и разнообразието на европейската кино просвета.



С над 100 милиона гости всяка година в Европа, арт кината играят извънредно значима роля в разпространение на културното разнообразие на остарелия континент. През 2020 патрони и посланици на плана са режисьорите Агнешка Холанд, Лукас Белво и Каролине Линк.

България се включва със специфична стратегия в Дома на киното. Началото ще даде
вдъхновяващата анимационна история на Лоренцо Матоти - " Чутовното настъпление на мечките в Сицилия ", който е създател и на постера на Деня на европейското арт кино 2020.
 Отбелязваме Деня на европейското арт кино
Най-новият филм на Агнешка Холанд, " Шарлатан " поема щафетата - с взор към историята и грешките, които пропускамеда изправим.

Българското предложение в Деня на европейското арт кино е филмът „ Сестра” на Светла Цоцоркова – притежател на Голямата премия за най-хубав филм на 24-тия София Филм Фест, както и от Котбус и Скопие.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР