Филми, номинирани и наградени на кинофестивала в Кан, са в

...
Филми, номинирани и наградени на кинофестивала в Кан, са в
Коментари Харесай

Последният филм с Джони Деп открива Любовта е лудост“ във Варна

Филми, номинирани и наградени на кинофестивала в Кан, са в програмата на 31-вия Международен кино фестивал „ Любовта е полуда “ тази година. Форумът във Варна ще се организира от през днешния ден до 3 септември. 

На откриването ще бъде показан френският филм „ Жан дьо Бари: фаворитката на краля “ на Майвен льо Беско, която извършва и основната роля, партнирайки на Джони Деп, който се превъплъщава в крал Луи XV. В лентата вземат участие още Пиер Ришар, Ноеми Лвовски, Индия Хеър. 

Закриването на „ Любовта е полуда “ ще бъде с носителя на огромната премия „ Златна палма “ на кинофестивала в Кан тази година „ Анатомия на едно рухване “ на режисьорката Жюстин Трие.

В конкурсната стратегия за премията „ Златна Афродита “ ще се състезават 12 заглавия. Сред тях е „ Природата на любовта “ на Мония Чокри, който има номинация тази година в стратегия „ Особен взор ” на кинофестивала в Кан. В същата категория е номинирана и копродукцията „ Писна ми от мен “ от Норвегия, Швеция, Дания и Франция, която е от 2022 година

Най-добрият азиатски филм за 2022 година съгласно журито на Международния кино фестивал в Ханой - „ Злодеят “ от Филипините, също идва във Варна. С номинации за награди „ Гоя “ и за най-хубав филм на фестивала във Венеция е испанската продукция „ На ръба “ с Пенелопе Круз. 

За премиите на „ Любовта е полуда “ ще се борят също френският филм „ Любовна история “, „ Мария: ангелът на океана “ от Шри Ланка, копродукцията на Аржентина и Испания „ Нека танцът да стартира “, полският филм „ Жена на покрива “, „ Суна “, в който има и българско присъединяване, италианско-френската продукция „ Никога не е късно за обич, унгарският филм „ Между живота и гибелта “ и датският „ Роза “. 

Филмите още веднъж ще бъдат оценени и от младежко жури. Кандидатите да вземат участие в него би трябвало да са на възраст до 30 години и да подадат поръчка до 5 август с мотивация и малко есе за филм, гледан във Фестивалния и конгресен център във Варна. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР