Филмът Номадландия за общност от обитатели на каравани в западната

...
Филмът Номадландия за общност от обитатели на каравани в западната
Коментари Харесай

Драма от САЩ спечели „Златен лъв“ във Венеция

Филмът " Номадландия " за общественост от жители на каравани в западната част на Съединени американски щати на американската режисьорка от китайски генезис Клои Чжао завоюва " Златен лъв " на 77-ия кинофестивал във Венеция, предадоха международните медии. Франсис Макдорманд още веднъж е блестяща в ролята на останалата без дом и скитащата из необятната Америка жена и за следващ път протяга ръка към Оскара. 38-годишната Чжао е първата дама, която получава влиятелната статуетка от 10 години насам. Журито под председателството на австралийката Кейт Бланшет присъди приз на мексиканеца Мишел Франко за трилъра му " Нов ред " и даде специфичното си отличие на Андрей Кончаловски за " Скъпи приятели " със брачната половинка му Юлия Висоцка. Кончаловски към този момент два пъти е печелил " Сребърен лъв " за " Белите нощи на пощальона Алексей Тряпицин " (2014) и " Рай " (2016), както и наградата на журито на " Домът на глупците " (2002).

" Сребърен лъв " за най-хубав режисьор отиде при Киоши Куросава за японската историческа драма " Съпруга на разузнавач ". За най-хубав сценарист беше отличен индиецът Чайтания Тамхане за " Ученикът ", на който той е и режисьор. За най-хубав реализатор на мъжка роля бе разгласен италианецът Пиерфранческо Фавино за " Отче наш " на Клаудио Ноче. При актрисите победи британката Ванеса Кърби за " Късчета от жена " на Корнел Мундруцо, а тематиката е невъзможността на средностатитическо семейство да има деца. Кърби се появи в още един филм на фестивала - " Бъдещият свят " на Мона Фастволд.

Наградата " Марчело Мастрояни " за най-хубав дебют беше присъдена на иранеца Рухола Замани за ролята му в " Деца на слънцето " на Маджид Маджиди.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР