Филипо Дзана от отбора на Джайко спечели 18-ия етап от

...
Филипо Дзана от отбора на Джайко спечели 18-ия етап от
Коментари Харесай

Филипо Дзана триумфира в 18-ия етап от Обиколката на Италия

Филипо Дзана от тима на Джайко завоюва 18-ия стадий от Обиколката на Италия - 161 километра от Одердзо до Вал ди Дзолдо.

Италианецът Дзана се оказа по-хитър от французина Тибо Пино (Групама-ФДЖ) във финалния спринт сред двамата. Дзана и Пино се бяха откъснали надалеч пред всички останали и трябваше да решат между тях етапната победа. Италианецът изчакваше търпеливо от втора позиция и в спринта в последните 150 метра употребява по най-хубавия метод въздушната бликам на Пино, с цел да го задмине.

Победителят в днешния стадий финишира с време от 4 часа, 25 минути и 12 секунди. Същото време съдиите дадоха и на Пино, а трети на 49 секунди остана различен французин - Уорен Баргюл (Аркеа).

Доста забавна се оказа битката сред водачите в генералното класиране Герайнт Томас (Великобритания/Инеос), Жоао Алмейда (Португалия/ОАЕ) и Примож Роглич (Словения/Йъмбо-Висма). Носителят на " розовата фланелка " Томас, който през днешния ден отпразнува 37-мия си рожден ден, сподели най-стабилно каране от тримата и въпреки да остана без помощници на последната височина до себе си, съумя да зададе движение, което най-вече да му подхожда.

Във финалните километри той работеше един до друг с Роглич, който пък изглеждаше удовлетворен от обстоятелството, че ще може да се откъсне пред Алмейда. Португалецът беше огромният губещ в днешния стадий, като по този начин и не съумя да стигне съперниците си и загуби малко над 20 секунди от тях.

Роглич и Томас приключиха седми и осми, като пресякоха финалната линия с закъснение от 1:56 минути от спечелилия Дзана, до момента в който Алмейда пристигна девети на 2:17 минути.

Така в генералното класиране Томас продължава да води. Втори обаче още веднъж е Роглич с закъснение от 29 секунди. Трети на 39 секунди е Алмейда.

В класирането при катерачите " синьото трико " се връща на гърба на Тибо Пино, който изпреварва ирландеца Бен Хийли (Едюкейшън-ИйзиПоуст). При спринтьорите безапелационен водач и притежател на цикламеното трико е италианецът Джонатан Милан от състава на Бахрейн-Викториъс.

В петък следва 19-ият стадий от Обиколката на Италия, който е определян от мнозина като " кралския ". Той е с дължина от 183 километра от Лонгарона до Тре Чиме ди Лаваредо и в него ще бъдат преминати пет височини, три от които са от първа категория.

Снимки: twitter.com/giroditalia
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР