Филаделфия ще бъде първият голям град в САЩ, който забранява

...
Филаделфия ще бъде първият голям град в САЩ, който забранява
Коментари Харесай

Филаделфия забранява безкасовите плащания в магазините

Филаделфия ще бъде първият огромен град в Съединени американски щати, който не разрешава безкасовите заплащания в магазините. Новият закон ще бъде въведен от началото на юли, принуждавайки множеството магазини в Филаделфия да одобряват и пари в брой. Според отчета на Wall Street Journal, Ню Йорк и Ню Джърси скоро биха могли да последват самодейността, забраняваща безкасовите заплащания.

Градският консултант на Филаделфия Уилям Грини съобщи, че е внесъл законопроекта, с цел да спре дискриминирането на клиентите с по-ниски приходи. " Повечето от хората, които нямат кредитни карти, нормално са с по-ниски приходи, малцинство, имигранти, " сподели Уилям Грини.

Очаква се този ход да помогне както на потребителите, които заплащат с пари в брой, по този начин и на предприятията, които желаят да одобряват нови технологии и които споделят, че безкасовите магазини са по-ефективни и по-безопасни за чиновниците, които не би трябвало да носят огромни банкови депозити или да броят пари в брой при затваряне.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР