Фейсбук Специални полигони или писти за каране поискаха мотоклубовете във Варна

...
Фейсбук
Специални полигони или писти за каране поискаха мотоклубовете във Варна
Коментари Харесай

Специални полигони и писти искат мотоклубовете от Варна

 Фейсбук Специални полигони или писти за каране желаеха мотоклубовете във Варна на среща, проведена от регионалния шеф Стоян Пасев. Според тях само по този метод бъде понижено звуковото замърсяване, което тормози доста варненци най-много през нощта. Тогава улиците и булевардите се трансформират в писти, а високите скорости и мощният звук пречат на хората, оповестява Радио Варна.

От началото на годината до първата седмица на октомври при профилирани акции са тествани близо 1350 мотоциклетисти.

32-ма са санкционирани поради унищожаване на шумозаглушителите на моторите.

Решението е да бъдат основани специфични писти, където да се смъква адреналина, разяснява Димитър Лазаров - Джако от варненския мотоклуб " Диви деца ".

" Увеличаването на фабричния звук е доста рядко срещано. В множеството случаи това са мотори, които са по този начин създадени и регистрирани по този метод. За да бъде следено дали те са преработени, би трябвало да има лицензирани уреди за това, както и програмен продукт, в който да участва всеки един модел, който се кара в България. В тази спецификация на мотора написа какъв брой са децибелите при ниски и при високи обороти. Органите на реда, когато засекат един подобен гръмък мотоциклет или даже автомобил или има сигнал, когато го ревизират да могат да открият дали има непозволена интервенция или настройката е от завода. За да може това да бъде издържано в съда. Защото в случай че бъде изработен акт, той е обжалван в съда и това е загуба на държавни средства за водене на каузи, които 100 % ще бъдат извоювани ", разяснява Джако.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР