Фейсбук Приходите от последния летен сезон по Северното Черноморие са с

...
Фейсбук
Приходите от последния летен сезон по Северното Черноморие са с
Коментари Харесай

Илин Димитров: Туризмът вече е резервации last minute, а загубите от сезона са над 75%

 Фейсбук Приходите от последния летен сезон по Северното Черноморие са с към 75 % по-малко по отношение на предходната година. Това съобщи в ефира на Дарик ръководителят на Варненската туристическа камара Илин Димитров, който даде за образец постъпленията от туристическия налог в бюджета на морската столица. Те са към 1 млн.лв., до момента в който през 2019-та са били 4,4 млн. лева Полетите на Летище Варна пък са с близо 80 % по-малко.

" Щастлив съм, че въпреки всичко реализирахме някакъв сезон. Спасиха ни румънците, които са положителни посетители и не са придирчиви. "

По данни на Туристическата камара, макар сложния сезон, най-посещаваните туристически обекти през 2020 година са Царевец във Велико Търново и Ботаническата градина в Двореца в Балчик.

Заради пандемията от ковид към този момент не се вършат предварителни резервации, което ще е голям проблем за идващия сезон.

" Хотелите ще бъдат опрени до стената поради ликвидността. Поради тази причина не могат да се вършат вложения, поправки и не могат да се поддържат чиновниците. Няма изясненост за зимния сезон, което изнервя обстановката. Очакваме записвания в последната минута, а доста хотели няма да отворят. Сега се вършат резервации от петък за събота, което напряга личния състав ", уточни Димитров. Според него, до момента в който няма ваксина, туристите ще продължат да заобикалят огромните хотели и да избират по-малки обекти, къщи за посетители и вили.

Имиджът на Българското Черноморие като евтина дестинация за алкохолен туризъм би трябвало да бъде заменена. Върху създаване на тактика за ребрандирането му сега работят към 100 представители на академичната общественост, на бизнеса и на неправителствения бранш.

Мнението на Димитров е, че когато рецесията с вируса завърши, ще са нужни няколко години, с цел да се възроди всеобщият туризъм в големитe туристически комплекси и хотели.

Според Илин Димитров казусът с превръщането на хотелите в лечебни заведения за пациенти с ковид  е, че има дефицит на лекари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР