Фейсбук Курсантката от великотърновския военен университет, която неволно се простреля, вече

...
Фейсбук
Курсантката от великотърновския военен университет, която неволно се простреля, вече
Коментари Харесай

Радостни новини за състоянието на простреляната Микаела от Калофер, добре е!

Фейсбук Курсантката от великотърновския боен университет, която несъзнателно се простреля, към този момент е в устойчиво положение, като все още няма непосредствена заплаха за живота ѝ, оповестиха от Военномедицинска академия.

Миналата седмица момичето се простреля в гърдите от упор със зачисления ѝ автомат " Калашников ". Инцидентът стана, до момента в който студентката чистела оръжието. Във ВМА тя бе докарана със " Спартана ".

Най-големи провали патронът е нанесъл на горната част на левия бял дроб на момичето, която на по-късен стадий ще бъде отстранена. Това е провокирало и загуба на близо 3 л кръв сега на случая, изясни за " 24 часа " началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски.

Момичето бе докарано със самолета “Спартан " и признато там в петък сутринта, откакто цяла вечер лекарите от великотърновската болница МОБАЛ “Стефан Черкезов " се бориха за живота му. Успяха да я стабилизират. “В такива случаи се отстраняват най-видимите наранени тъкани, с цел да се стопира кръвозагубата. Благодарение на дейностите им пациентката е жива ", сподели проф. Мутафчийски.

Той изясни, че пострадването е тежко, тъй като изстрелът е бил от упор - по този начин е влезнал освен самият патрон, само че и взривните газове, които в допълнение повреждат тъканите. Горната част на левия бял дроб на момичето е съвсем изцяло унищожена и в околните дни ще се наложи повторна интервенция за отстраняването му. “Това няма да повлияе значително на живота ѝ, тъй като е млада и има задоволителна останала белодробна тъкан, с цел да поеме функционалността, само че сега към момента има действителна заплаха за живота ", добави началникът на ВМА. Момичето е на апаратно дишане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР