Фейсбук въвежда нови настройки, които влизат в сила от тази

...
Фейсбук въвежда нови настройки, които влизат в сила от тази
Коментари Харесай

Европейският парламент поиска изслушване на Марк Зукърбърг

Фейсбук вкарва нови настройки, които влизат в действие от тази седмица в Европа. Вече всеки консуматор на обществената мрежа ще може да взема решение дали да употребява варианти като лицево различаване и някои типове персонализирана реклама. Освен това потребителите ще бъдат питани дали разрешават на Facebook да употребява данни от сътрудници като приложения и уеб сайтове. Междувременно Европейският парламент настоя за чуване на шефа на обществената мрежа Марк Зукърбърг.


Марк Зукърбърг да се яви персонално в Европейския парламент, с цел да даде пояснения за абсурда с персоналните данни, желаеха евродепутатите.

Председателят на Народното събрание Антонио Таяни изпрати писмо до президента на Facebook, отхвърляйки предлагането на Зукърбърг да изпрати своя заместител. Като мотив се показва, че 2.7 милиона жители на Европейски Съюз, наранени от абсурда, заслужават персонално и цялостно пояснение от него.

Повечето депутати упорстват Фейсбук да каже по какъв начин се разпорежда с данните на потребителите и по какъв начин ще се съобрази с условията на Общия правилник на Европейски Съюз за отбраната на персоналните данни, който влиза в действие от 25 май.

Той има за цел да даде на потребителите по-голям надзор върху персоналните им данни и информация по какъв начин да ги съхраняват, с огромни санкции за компании, които нарушават разпоредбите.

Зукърбърг съобщи предходната седмица пред Конгреса на Съединени американски щати, че по-строгите правила на Европейски Съюз могат да послужат като насочващ модел в международен мащаб.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР