Фейсбук (Facebook) вербува десетки финансови компании и онлайн търговци, за

...
Фейсбук (Facebook) вербува десетки финансови компании и онлайн търговци, за
Коментари Харесай

Фейсбук разработва схема, която ще промени живота ни

" Facebook " (Facebook) вербува десетки финансови компании и онлайн търговци, с цел да подкрепи стартирането на платежна система, основана на криптовалута, възползвайки се от своята гигантска обществена интернет мрежа, оповестява БНР, базирайки се на " Уолстрийт джърнъл ".

Ако усилието се окаже сполучливо, то заплашва да хвърли в ужас обичайна и доходоносна електронна търговия и евентуално ще се окаже най-масовото приложение на криптовалута. Тази концепция идва в миг, когато общественият медиен колос е под мощен напън от страна на регулатори, консуматори и акционерите да се оправи с минусите в поверителността на персоналните данни.

В основата на самодейността, която е в ход от повече от година и е с кодово название Project Libra, е цифрова валута, която потребителите ще могат да изпращат един на различен и да я употребяват, с цел да вършат покупки както в границите на " Facebook ", по този начин и в интернет, оповестява " Уолстрийт джърнъл ", цитирайки лица, осведомени с въпроса.

Тайните проекти на " Facebook " за нова платежна система включват както вложения от обичайните финансови компании, по този начин и капацитета на потребителите на обществената медия, като те ще бъдат възнаградени за активността си по новата платформа.

" Уолстрийт джърнъл " обаче отбелязва, че трудностите пред плана са много високи. Досега цифровите валути не съумяха да се наложат съществено при разнообразни разплащания. Съществуващата система е цялостна с вкоренени ползи и софтуерни спънки. В същото време непрекъсната борба на " Facebook " с консуматори, вложители и регулатори прави много внимателен момента да се създава сходна платформа.

В изгода на този проект обаче е обстоятелството, че една трета от хората в света се вписват ежемесечно във " Facebook " и всички те се нуждаят да пазарят разнообразни неща.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР