Фестивалът в Гластънбъри фокусира на едно място не само много

...
Фестивалът в Гластънбъри фокусира на едно място не само много
Коментари Харесай

Речите на Били Айлиш и Грета Тунберг от Гластънбъри

Фестивалът в Гластънбъри концентрира на едно място освен доста музиканти и музикални почитатели, само че и разнообразни мощни публични послания. Още с откриването му украинският президент Володимир Зеленски се обърна към публиката на фестивала. Той назова Гластънбъри " най-голямата централизация на независимост " и прикани света " да популяризира истината " за съветското настъпление в Украйна.

Незабравимо беше и присъединяване на Пол Маккартни, само че ние ще се спрем на речите на две девойки, чиито изяви обичайно следим - Били Айлиш и - Грета Тунберг.
 Официално: Вече нямаме държавно управление 27 юни 2022 | По пощальон публично беше импортирана оставката на държавното управление на Кирил Петков в Народното събрание. Самият...
Били Айлиш против възбраната за аборт

Певицата Били Айлиш дефинира от сцената на фестивала в Гластънбъри решението на Върховния съд в Съединени американски щати за абортите като " тъмен ден за дамите в Съединени американски щати ".

От основната сцена " Пирамида " 20-годишната изпълнителка приказва против решението на Върховния съд на Съединени американски щати да позволи на обособените щати да не разрешават абортите, преди да изпее Your Power. Злоупотребата с власт е тематика на песента.

Редом със своя брат и съавтор Финиъс О'Конъл, Били Айлиш сподели: " Песента, която ще представим, е една от обичаните ни и е за властта и за това по какъв начин постоянно би трябвало да помним по какъв начин да не злоупотребяваме с нея. "

" Днес е един в действителност тъмен ден за дамите в Съединени американски щати. Ще кажа единствено това, тъй като не мога да понеса мисълта за него повече в този миг. "

Участието на Били Айлиш в Гластънбъри е изключително знаково за нея, тъй като тя е най-младият хедлайнер в историята на фестивала. Тя зарадва публиката с поредност от шлагери от двата й албума, измежду които Bury A Friend, When The Party's Over, NDA и My Strange Addiction.

Към края на присъединяване си певицата се обърна към публиката с признанието, че не е заслужила да е хедлайнер: " Благодаря, че ми позволихте да го направя. За мен е огромна чест да бъда тук. "

Айлиш закри първия ден от фестивала в югозападната част на Англия, който отбелязва своята 50-годишнина две години след плануваното поради пандемията, отменила изданията през 2020 година и 2021 година

Грета Тунберг против климатичното безхаберие

Шведската екоактивистка Грета Тунберг прикани обществото да поеме своята историческа отговорност и да поправи нещата по отношение на световната климатична рецесия. Този апел тя насочи в тирада пред участниците във фестивала в Гластънбъри, съобщи Българска телеграфна агенция.

Пред множеството 19-годишната активистка сподели, че, съгласно нея, към момента има вяра светът да избере път, който е резистентен и който да докара до бъдеще за всеки. Тя обрисува обаче мрачна картина на актуалната климатична обстановка.

" Ние сме при започване на изключителна климатична и екологична обстановка. Но биосферата освен се трансформира, тя е дестабилизирана, тя се разпада. "

" Деликатно уравновесените естествени модели и цикли, които са жизненоважна част от системите, които поддържат живота на земята, както ние знаем са нарушени и последствията може да бъдат пагубни. И не, това не е новото обикновено. Тази рецесия ще продължи да се утежнява, до момента в който ние успеем да възпрем непрекъснатото опустошение на нашите животоподържащи системи, до момента в който ние отдадем приоритет на хората и планетата над облагите и алчността ", съобщи тя.

Тунберг загатна и за политическите водачи, които споделят едно нещо и вършат тъкмо противоположното, които настояват, че са водачи в битката с климатичните промени, до момента в който в това време уголемяват инфраструктурата за изкопаемите горива на страните си. Тя напомни на хората, че имат историческата отговорност да поправят нещата.

" Заедно ние към момента можем да избегнем най-лошите последствия и да стартираме да лекуваме раните, които сме нанесли ", съобщи най-популярната екоактивистка.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР