Фестивалът Узана Поляна фест е предложението, с което Община Габрово

...
Фестивалът Узана Поляна фест е предложението, с което Община Габрово
Коментари Харесай

Фестивалът Узана Поляна фест участва в престижен европейски конкурс

Фестивалът Узана Поляна фест е предлагането, с което Община Габрово кандидатства в състезанието на Европейската комисия за наградите за 2022 година.

Новият европейски Баухаус е самодейност, която цели възстановяване качеството на живот, като слага фокус върху красивите, устойчиви и приобщаващи събития и планове . Търсят се тези локални решения, които подчертават върху световните провокации в региона на климата, опазването на околната среда и обезпечават поддръжка за развиване.

Устойчивост, хармония и приобщаване са трите съществени полезности, които образуват концепцията на Новия европейски Баухаус. Наградите ще бъдат връчени в четири тематични области и две паралелни посоки, като Узана Поляна фест е кандидат за премия в категория „ Възстановяване на връзката с природата “ в направлението за съществуващи, приключени образци.

В кандидатурата на фестивала е посочено, че той е въодушевяващ образец за красива, устойчива и приобщаваща самодейност , защото приближава хората до природата, способства за възобновяване на връзката сред индивида и заобикалящата го среда и оказва помощ за опазване биологичното многообразие.

Замислен като напълно екологичен, фестивалът съчетава хубостта във връзката човек-природа с опциите за неподправени прекарвания и дава свободен достъп на всички заинтригувани страни.

Във всяка от четирите категории ще бъдат излъчени по един победител и един подгласник, определени измежду 1100 подадени кандидатури. Предвиденият награден фонд включва парична премия и медийно партньорство, обезпечено от Европейската комисията за целеви информационни действия.

Очаква се спечелилите в състезанието на Новия европейски Баухаус за 2022 година да станат известни в средата на юни на специфична гала.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР