Фестивалът на независимото кино откри и зададе тон на новия

...
Фестивалът на независимото кино откри и зададе тон на новия
Коментари Харесай

Два филма, които обраха овациите на Sundance

Фестивалът на самостоятелното кино откри и зададе звук на новия киносезон. В рамките на форума в американския Парк Сити бяха показани 128 пълнометражни и 74 късометражни. Сред наградените ленти са няколко европейски кино лентата и копродукции.

Призът за постановка в програмата за международната документалистика бе извоюван от Ирина Цилик за кино лентата „ Земята е синя като потокал “ . История за майка и нейните деца, които живеят в село в Донбас под непрестанен обстрел.

Ирина Цилик (Iryna Tsilyk), която е на лентата, споделя: „ Тази премия е доста значима за мен, за героите на нашия филм, за целия ми екип... и най-много за моята страна – за Украйна. “

Докато са във военната зона, Анна и четирите ù деца вършат за живота си, с цел да се оправят с ежедневните контузии. Киното се трансформира в терапия за тях. ще бъде показана и на Международния кино фестивал в Берлин.



Голямата премия на журито за интернационален трагичен филм получи на иранския режисьор Масуд Бакши „ Ялда, нощ за амнистия “ . Мариам инцидентно убива брачна половинка си Насер и е наказана на гибел. Единственият човек, който може да я избави, е Мона – неговата. Всичко, което Мона би трябвало да направи, е да се появи в телевизионното и да даде амнистия на Мариам онлайн. Но предишните обиди засенчват сегашното.



Оператор на копродукцията на Иран, ,, Швейцария и Люксембург е българинът Юлиян Атанасов, прочут на публиката със своята работа в „ Източни пиеси ”, „ Островът ” и „ С лице надолу ” на Камен Калев, „ 3/4 ” на Илиян Метев, филма-омнибус „ Мостовете на Сараево ”, „ Seaburners ” на Мелиса Йонел и други Прожекцията на „ Ялда, нощ за амнистия “ в София е в границите на Международния конкурс на. 

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР