Феруловата киселина, известна още като хидроксицинаминова киселина, е мощен растителен

...
Феруловата киселина, известна още като хидроксицинаминова киселина, е мощен растителен
Коментари Харесай

Свойства на феруловата киселина

Феруловата киселина, известна още като хидроксицинаминова киселина, е мощен растителен антиоксидант. Той защищава кожата от въздействието на свободните радикали (слънчеви лъчи, стрес, тютюнопушене, недохранване и нечист въздух) - частици, които повреждат клетъчната мембрана, заради което тя стартира да губи влага и жизненоважни детайли.

Феруловата киселина се намира в семената на портокали, ябълки, царевица, артишок, кафяв ориз, фъстъци, ананаси и оризови трици.

Първоначално феруловата киселина е основана в лабораторията като хранителна добавка за спортисти, която спомага за укрепването на мускулите. По-късно това вещество стартира да употребява огромна козметична марка в своите артикули. Сега този антиоксидант се употребява в съвсем всички области на козметологията.

С какво феруловата киселина оказва помощ на нашата кожа?

Този антиоксидант не поправя съществуващите вреди, само че работи като щит против свободните радикали. Феруловата киселина интензивно предотвратява стареенето.

Но тя е потребна освен за тези, които се борят с възрастовите промени на кожата, макар че нейният антистареещ резултат е може би най-известният

 Ферулиновата киселина предотвратява образувнаето на фини бръчки

Други нейни потребни свойства на феруловата киселина са:

- понижава образуването на фини бръчки;

- защищава кожата от увисване;

- бори се с възпалението;

- понижава образуването на възрастови петна и понижава вероятността от мелазма - нарушаване на пигментацията, при което по лицето, шията и други елементи на тялото се появяват тъмни петна с ясни граници;

- понижава тъмните петна от акне. Ако употребявате антиоксиданта постоянно, неговите противовъзпалителни свойства ще сведат до най-малко вредите, зараждащи заради акне;

- дава положителни резултати за профилактика на рак на кожата и розацея - увреждане на капилярите.

Феруловата киселина няма доказани странични резултати. Въпреки това кожните лекари предизвестяват, че от време на време антиоксидантните серуми могат да бъдат прекомерно нападателни за избран вид кожа.

 Ферулинова киселина в козметиката

Феруловата киселина може да се откри в огромно многообразие от артикули: серуми, овлажняващи, антистареещи, избелващи кремове, спрейове, препарати за премахване на грим.

Като предписание в състава на козметиката се отбелязва като ферулова киселина, натурална ферулова киселина или трансферулова киселина.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР