Феновете на Спартак (Москва) отново останаха разoчаровани от любимците си.

...
Феновете на Спартак (Москва) отново останаха разoчаровани от любимците си.
Коментари Харесай

ЦСКА триумфира в московското дерби със Спартак

Феновете на Спартак (Москва) още веднъж останаха разoчаровани от любимците си. Сезонът стартира с неуспех в квалификациите на Шампионската лига, преди няколко дни отборът започва с домакинска загуба от Легия (Варшава) в групите на Лига Европа, а през днешния ден пристигна и провалянето от ЦСКА (Москва) в столичното дерби от 8-ия кръг на РПЛ, првдаде Спортал.

В воин за " армейците " се трансформира Антон Заболотний. Нападателят вкара гола за триумфа с 1:0, а в добавеното време получи червен картон. ЦСКА се изкачи на 7-о място в класирането с 13 точки, а Спартак е 9-и с 10 пункта и единствено три победи. Старши треньорът Руи Витория е под все по-голямо напрежение и няма да е изненада, в случай че се стигне до промяната му.

Като цяло мачът беше равносилен и без доста забавни обстановки пред двете порти. Първият прецизен удар насочи Куинси Промес в 30-ата минута, само че Игор Акинфеев с лекост избави. ЦСКА атакуваше повече, само че комбинациите на отбора бяха лесни за разгадаване от отбраната на Спартак.

В началото на втората част символичните посетители пропуснаха " златен " късмет. Далечен изстрел на Литвинов затрудни Акинфеев, топката отскочи към Есекиел Понсе, само че аржентинецът я прати в навън. В играта на ЦСКА настъпи позитивна смяна след влизането на Илзат Ахметов и Емил Бохинен. " Армейците " обаче все по този начин се затрудняваха да измислят нещо забавно в нападателен проект.

В 77-ата минута гол на Куинси Промес беше анулиран поради засада. В 81-ата Бистрович шутира, Кофрие застана на пътя на топката, само че тя отиде в Заболотний, който с компактен удар я прати във вратата на Александър Максименко. малко след приключването на постоянното време голмайсторът получи втори жълт картон за нарушаване против Виктор Моузес и беше изпъден.

Спартак можеше да се добере до равенството, само че в заключителните секунди Акинфеев показва класата си и отрази подъл изстрел на Промес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР