Феновете на Левски от Националния фенклуб излязоха с официален призив

...
Феновете на Левски от Националния фенклуб излязоха с официален призив
Коментари Харесай

НКП със специален призив преди дербито Левски - Лудогорец

Феновете на Левски от Националния фенклуб излязоха с формален апел преди дербито от Първа лига против Лудогорец идната седмица. Мачът е от 20:00 часа на стадион “Георги Аспарухов”. Ето какво написа в изказването на Националния фенклуб на последователите (без редакторска намеса):

6-ти септември 1885 година е един от най-великите дни в славната българска история. Преди 132 години непримиримият български дух надвива над страха, неналичието на интернационална поддръжка, интригите на Русия, както и вътрешната съпротива, с цел да реализира великия акт на Съединението сред Княжество България и Източна Румелия. Днес може би не оценяваме задоволително смисъла на това събитие, а още по-малко ролята на безименните за историята герои. А тя е голяма.

132 години по-късно България към момента не е изпълнила Националния си блян. Но за благополучие имаме бранител на националния дух, горделивост и чест – ФК Левски и неговите велики последователи. Носейки святото има на Апостола на свободата, в никакъв случай не можем да изоставим, нито предадем, завещаното от предците ни. В сряда, на годишнината от Съединението на България, ние сме задължени да покажем тези добродетели, които са били и ще бъдат тяга на българщината – неотстъпчивост, религия, безрезервност.

Тази сряда се изправяме против новото зло, следващото. Изправяме се против покварата на безпринципността, олигархията и гнилото на българския футбол, безочливо наричано от безродни журналя „ национална идея “. Няма по какъв начин корупцията, задкулисието, далаверите, заканите и страхът да бъдат национална идея. За националната идея нашите предшественици са умирали с ария на уста, с цел да ни има нас, с цел да бъдем свободни, а не плебеи, с цел да сме дружно – Съединени и Независими. И тази идея няма нищо общо с онази, делиорманската, пошлата.

Бидейки наследници на най-будната част от българското общество, ние още веднъж би трябвало да застанем един до друг, с цел да защитим достойнството си против всички врагове. Така както Съединението преодолява съпротивата на могъщи сили, по този начин и ние би трябвало да извървим трънливия път пред нас – дружно, като един, до момента в който победим!

6.09.2017 – Стадион Георги Аспарухов
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР