Фелдшерът Христомир Куманов, който в понеделник беше бит от сина

...
Фелдшерът Христомир Куманов, който в понеделник беше бит от сина
Коментари Харесай

Бит фелдшер от спешна помощ търси спокойна работа

Фелдшерът Христомир Куманов, който в понеделник беше обичай от сина на пациентка с високо кръвно във варненското село Каменар, сподели, че откакто напусне, отива на борсата и от Нова година ще има спокойна и сигурна работа.

Служителят от Спешна помощ сподели пред Българска национална телевизия, че в дома на пациентката си в с. Каменар бил посрещнат с обиди на български и ромски език.

"Реших да се върна, тъй като знам, че казусът не е незабавен и да потърся подпомагане от полиция да няма експанзия и побоища над мен. Ромът стартира да ме блъска и да ме наскърбява. Аз влязох, прегледах майка му, премерих ѝ кръвното, сложих ѝ мускулно инжекции ", изясни той.

На място е дошъл полицейски екип. "След като завърших с тях отидох във второ районно ръководство и подадох тъжба. Това е второто посягане против мен. Напускам системата на Спешна помощ. Отивам на борсата и от Нова година ще си имам сигурна, спокойна и добра работа ", даде обещание фелдшерът.

Фелдшерът добави, че не е имал други проблеми в Каменар и с тази пациентка. Проблемът бил индивидът, който го е посрещнал - нейният наследник.

"Изключително противен и обезпокоителен случай. Аз до оня ден бях относително спокойна, тъй като нямаше подобен случай с физическо посягане над наш чиновник. За страдание се случи. Макар и да са редки тези произшествия с физическо принуждение, словесните офанзиви, вербалното принуждение са всекидневие в нашата работа ", съобщи Мая Рашева, шеф на Спешна помощ - Варна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР