Федералното правителство и регионалните власти в Германия се съгласиха за

...
Федералното правителство и регионалните власти в Германия се съгласиха за
Коментари Харесай

Германия ще направи ваксинацията срещу COVID-19 задължителна

Федералното държавно управление и районните управляващи в Германия се съгласиха за въвеждане на нови ограничавания против неимунизираните жители на фона на разпространяването на новия вид Омикрон на ковид. Хората, които не са се имунизирали, няма да имат достъп до никакви търговски обекти и услуги, като се изключи питателните магазини, хлебарниците и аптеките. Предложение за утвърждение на наложителната имунизация ще бъде импортирано за разискване и гласоподаване в Народното събрание.

Ангела Меркел – канцлер на Германия: Задължителната имунизация ще бъде разисквана и гласувана в Бундестага. Правителството и провинциите ще изискат от Етичния съвет да изготви рекомендация по този въпрос до края на годината. И в случай че бъдат утвърдени от Народното събрание, наложителните имунизации ще влязат в действие към февруари 2022 година Ако бях член на немския Бундестаг, щях да поддържа тази мярка, да гласоподавам „ за “. Всички се надявахме, че доброволният метод ще бъде по-ефективен.

Меркел добави, че е потисната от развиването на нападателната четвърта вълна на пандемията в миг, в която се готви да съобщи властта на бъдещия си правоприемник Олаф Шолц от Социалдемократическата партия. Самият Шолц сподели, че рестриктивните мерки за неимунизираните са допустими, защото на всеки жител е била препоръчана ваксина. Той прикани сънародниците си да се имунизират против COVID-19. Желаеща да избегне нови локдауни, Германия остави стопанската система си отворена, а съвсем 69% от популацията й, които са изцяло имунизирани, имат достъп до търговията и услугите. Но дневно страната записва десетки хиляди нови случаи на Коронавирус, което натоварва здравната й система.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР