Федералното министерство на земеделието и развитието на селските райони в

...
Федералното министерство на земеделието и развитието на селските райони в
Коментари Харесай

Федералното правителство на Нигерия запечатва 4 фалшиви завода за торове

Федералното министерство на земеделието и развиването на селските региони в Нигерия запечата четири подправени завода за разбъркване на торове, работещи без лиценз в щата Кано , съобщи нигерийската организация НАН, като цитира изказване в петък на шефа на Службата за надзор на торовете към отдела за подкрепяне на земеделските инвестиции на министерството.

Сани сподели, че работната група на федералното държавно управление е разкрила, че заводите са работели без съответно позволение и са смесвали ексцентрични съставни елементи, с цел да създават фалшифициран тор, който се продава на фермери.

Сани сподели, че инспекцията на заводите е нужна, с цел да се предпазят нигерийските фермери от фалшифицирани торове и да се подсигурява, че никоя компания не създава торове без утвърждението на държавното управление.

Според него Националният закон за надзор на качеството на торовете от 2019 година и Наредбите от 2020 година подсигуряват, че всяко физическо лице, извършващо активност, би трябвало да се записва в отдела за подкрепяне на земеделските запаси и би трябвало да има нужните уреди, с цел да работи в бранша.

„ Това е пазарна интервенция, ние не се стремим да арестуваме никого, нашата цел е да накараме хората да съблюдават наредбите на този закон.

Директорът сподели, че „ торът е доста сериозен артикул в селскостопанското произвеждане “ и федералното държавно управление няма да толерира дейности, които може да саботират продоволствената сигурност в страната.

Той сподели, че камион с подправени торове е бил иззет като доказателство, до момента в който неизправните магазини са били запечатани.

„ Също по този начин открихме голямо количество първични материали за разбъркване на торове, които не би трябвало да се продават на пазара “, сподели той,

Той сподели, че неизправните търговци, задържани за владеене на противозаконни първични материали за разбъркване, ще бъдат изправени пред съда след привършване на следствието.

Запечатаните фабрики са „ Албарка Агро-Елайд “ (Albarka Agro-Allied) и „ Кемикъл Фъртилайзър “ (Chemical Fertiliser), „ Нагарта Агро Фъртилайзър “ (Nagarta Agro Fertiliser), и двете в общността Зара под администрацията на Кумбоцо.

Завод „ Сами Алери “ (Samu Alheri) в общността Джидо под администрацията на Давакин Кудо и още един магазин за търговия на дребно на пазара Гецо на региона Гуарцо.

Секретарят на Асоциацията на производителите и доставчиците на торове в Нигерия (FEPSAN), Гидеон Негеду, похвали работната група, като сподели, че процесът ще помогне за изкореняването на ексцентричните и фалшифицираните торове от нигерийския бранш на „ Агро Елайд “.

„ Суровините за разбъркване на торове, чиято цена беше доста понижена от администрацията на президента Мухамаду Бухари в поддръжка на оторизираните производители и в интерес на нигерийските фермери, не би трябвало да се отклоняват от непатриотични детайли “, добави той.

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР