Федералният съд на Австралия приключи с изслушванията по делото Джокович

...
Федералният съд на Австралия приключи с изслушванията по делото Джокович
Коментари Харесай

Съдът приключи с изслушванията по делото "Джокович"

Федералният съд на Австралия завърши с чуванията по делото " Джокович " и бе дадена отмора до взимане на окончателното решение. Председателят на журито - съд ия Джеймс Олсъп, сподели, че то ще бъде оповестено " по-късно вечерта или евентуално на следващия ден сутринта ".

За самото чуване, което стартира в 15.30 ч. локално време (0:30 ч. бъргарско) на Джокович бе разрешено да напусне хотела в мигрантския център в Мелбърн и да отиде в адвокатската фирма на своите юристи. Сръбският тенисист не се появи в кадър по време на онлайн съвещанието на съд а. По време на дебатите той обаче се е намирал в същото помещение. Джокович даже откри време да поздрави в обществените мрежи австралийския тенисист Танаси Кокинакис за купата му от шампионата в Аделаида.

Същевременно неговият основен  адвокат Ник Ууд отново пледира, че министърът по имиграцията Алекс Хоук e трябвало да обмисли по-изчерпателно евентуалните последствия от анулирането на визата  на тенисиста, в това число и риска от поощряване на настроенията против имунизирането.
Ууд приключи пледоарията си с думите, че " решението би трябвало да бъде анулирано ". И добави, че в случай че съд ът се произнесе в интерес на Джокович, министърът би трябвало да анулира анулирането на визата му и да разпореди незабавното му освобождение от ареста.
Адвокатът на министъра по миграцията - Стивън Лойд, пък се спря обстойно върху  главната теза за анулирането на визата - че Джокович ще повлияе на настроенията против имунизациите в Анстралия . Която няма нищо общо с първичния претекст за анулация на визата на първенеца от Australian Open.

Според него има доказателства за възгледите на Джокович и статутът му на тенис звезда би могъл да „ въздейства на хората, които го гледат “.

„ Възгледите на претендента по отношение на необятно признатите възгледи за имунизацията излязоха на напред във времето - сподели той. - Сега той се трансформира в икона за групите срещу имунизацията. Министърът ясно вижда, че съществува риск, тъй като господин Джокович популяризира или асоциира себе си с цяла гама от артикули. Правилно или неправилно, обаче се счита, че той поддържа възгледа срещу имунизацията и се счита, че наличието му тук способства за това. Има достатъчно доказателства, с цел да се направи умозаключение по отношение на вярванията на господин Джокович, като се има поради, че той не е имунизиран и е имал задоволително късмет да промени това. "

Същевременно бе разгласен редът за игра в I кръг на Australian Open. Според него Джокович би трябвало да играе против сънародника си Миомир Кецманович на централния корт " Род Лейвър Арина " в понеделник вечерта локално време (по обяд българско).

Двубоят сред двамата сърби е очакван като втори във вечерната сесия - след този сред австралийската вяра при дамите Ашли Барти и украинката Леся Цуренко.

Ако съд ът се произнесе във щета на Джокович и той няма опция да излезе на корта, тогава ще бъде сменен от " лъки неудачник " - тенисист, който не е съумял да премине квалификациите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР