Федералният резерв въведе нови мерки за засилване на надзора над

...
Федералният резерв въведе нови мерки за засилване на надзора над
Коментари Харесай

Фед засилва надзора на фона на рязкото нарастване на крипто сектора

Федералният запас вкара нови ограничения за усилване на надзора над банките, които правят действия, свързани с криптовалути и постоянни монети, защото пазарът на цифрови активи претърпява внезапен напредък.

Тази самодейност , известна като “и ”, има за цел да ускори надзора над всички финансови институции в границите на своята пълномощия. Основният фокус на този засилен контрол ще бъде върху аспекти като криптовалутите, технологията на разпределената счетоводна книга и съдействието с присъединяване на нефинансови субекти, които дават финансови услуги.

Федералният запас акцентира, че бързото развиване на нововъведенията носи присъщи опасности, които евентуално могат да нарушат стабилността както на банковите субекти, по този начин и на по-широката финансова система.

Като се има поради невижданият темперамент на тези действия, Фед призна значимостта на разглеждането на въпроси, свързани с регулаторното утвърждение и евентуалните дефекти в актуалните надзорни подходи.

Важно е да се означи, че тези новаторски действия няма да бъдат обсъждани като обособена надзорна категория. Вместо това те ще бъдат безпроблемно интегрирани в съществуващите надзорни портфейли и следени дружно с откритите екипи.

Банките, които подлежат на оценка, ще бъдат публично известени в писмен тип. Тази тактика има за цел да насърчи новаторските практики, като в същото време подсигурява сигурността на клиентите, банките и цялостното финансово богатство.

Освен това от Фед подчертаха, че банковите институции няма да се сблъскат с неоправдани ограничавания или обезкуражаване да дават услуги на избрани категории или групи клиенти.

По отношение на постоянните монети Федералният запас издаде и насоки за щатските банки под негов контрол, които имат намерение да вземат участие в интервенции със постоянни монети. На тези банки се предлага да ползват протоколи за ръководство на риска, обхващащи аспекти като киберсигурност, ликвидност, отбрана на потребителите и попречване на противозаконни финансови действия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР