Федералните власти в САЩ разследват мултимилиардера Илон Мъск поради поради

...
Федералните власти в САЩ разследват мултимилиардера Илон Мъск поради поради
Коментари Харесай

Разследват милиардера Илон Мъск

Федералните управляващи в Съединени американски щати проверяват мултимилиардера Илон Мъск заради поради неговите дейности, свързани с офертата му за закупуването на " Туитър " (Twitter Inc.) за 44 милиарда $. Това излиза наяве от документ, подаден в съда от софтуерната корпорация, която има едноименната обществена мрежа, осведоми Ройтерс.

В документа е маркирано, че против Мъск тече следствие, само че не се показва нито повода за него, нито кои федерални управляващи го организират, съобщи Българска телеграфна агенция.

Технологичната компания, която през юли заведе дело против бизнесмена, с цел да го принуди да завърши договорката в сходство с предварителното съглашение, разгласи, че юристите на Мъск са отказали да ѝ дават документи, които тя е поискала, потвърждавайки, че те са предмет на " следствена загадка ".

В края на септември юристите на мултимилиардера са показали искане, в което са показали " лист с поверителни документи ", които не би трябвало да бъдат показани, разгласи " Туитър ". Те включват " работен вид " на електронно писмо от 13 май до Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати (SEC) и презентация със слайдове (представяне на текст, изображения, схеми, клипове и така нататък - бел. ред.), предопределена за Федералната комисия за търговията (FTC), отговаряща за отбраната на потребителите и за съблюдаване на разпоредбите на конкуренцията.

Документът, подаден от " Туитър ", съставлява искане към арбитър от щата Делауеър да подреди на юристите на Мъск да показват документите. Той е импортиран на 6 октомври. Това става в деня, в който съдията разгласи, че краткотрайно стопира хода на правосъдния развой, откакто по-рано беше обявено, че мултимилиардерът е решил да не се отхвърля от договорката за закупуването на софтуерната компания, напомня Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР