Федералните власти в Германия са упълномощили криминалната полиция в столицата

...
Федералните власти в Германия са упълномощили криминалната полиция в столицата
Коментари Харесай

Германия започна разследване за вчерашния предполагаем саботаж по железниците

Федералните управляващи в Германия са упълномощили престъпната полиция в столицата Берлин и провинция Северен Рейн-Вестфалия да проверяват хипотетичния бойкот през вчерашния ден по железниците в северната част на страната, поради който превозът в района спря за няколко часа, предадоха ДПА и Ройтерс.

Берлинската Служба за престъпни следствия (СКР) има компетенции да проверява разнообразни закононарушения, включително политически стимулирани. Говорителка на службата сподели през днешния ден, че още не е ясно дали повредите по ж.п. връзките са с политически подтекст, само че се изследват всички вероятни версии. Няма признаци към този момент за интервенция на непозната страна или тероризъм, добави тя, написа trud.bg.

СКР проверява изказванията на немския железопътен оператор " Дойче бан ", че е осъществен " бойкот " против информационни кабели на компанията в събота сутринта. Източници от службите за сигурност споделиха, че са били развалени оптични кабели в берлинския квартал Хохеншонхаузен, а също в град Херне в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия. Резервните системи на " Дойче бан " също са отказали в резултат на нанесени повреди на оптични кабели в берлинския ж.п. възел Каровер Кройц и на други места в Западна Германия.

Федералният министър на превоза Фолкер Висинг съобщи, че кабелите са били прерязани " злонамерено и съзнателно ". По думите му " структурното обмисляне на този бойкот " води до заключението, че става дума за акт на тероризъм.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР