Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) задържа група диверсанти,

...
Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) задържа група диверсанти,
Коментари Харесай

ФСБ задържа група саботьори в Мелитопол

Федералната работа за сигурност на Русия (ФСБ) задържа група диверсанти, подготвящи атентат против представители на управляващите в Мелитопол , Запорожка област. Това заяви осведомителната организация ТАСС.

От ведомството показват, че вследствие на оперативно-издирвателни дейности са били разпознати и арестувани поданици на Мелитопол, вербувани от Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна за осъществяване на диверсионна и терористична активност на територията на Запорожка област. Според ФСБ целите на терористите са били чиновници на управляващите в района.

Според ФСБ закононарушението е планувано да бъде осъществено с потреблението на самоделно взривно устройство, съставените елементи на което членовете на незаконната група са получили от представители на специфичните служби на Украйна. В жилищата на задържаните са открити и конфискувани съставни елементи за произвеждане на самоделни бомби , както и данни, разкриващи работещи за украинските специфични служби.

Образувано е наказателно дело по член 205 от Наказателния кодекс на Руската федерация за " Терористичен акт ".
 Русия залови украински шпиони, подготвяли саботажи
Русия залови украински шпиони, подготвяли саботажи

Те са някогашни чиновници от отбранителната промишленост
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР