Федералната медико - биологична агенция на Русия представи препарат за

...
Федералната медико - биологична агенция на Русия представи препарат за
Коментари Харесай

Русия представи най-новото и ефективно свое лекарство за Covid-19!

Федералната медико - биологична организация на Русия показа препарат за лекуване на ковид, създаден възоснова на противомаларийния препарат мефлохин, предадоха международните информационни медии.

В известието на организацията се отбелязва, че научно - индустриалният център "Фармзащита " е създал схемата за лекуване, отчитайки китайския и френски опит.

"Препаратът блокира с висока успеваемост цитопатичния резултат на ковид в клетъчната просвета и попречва неговата имитация.

Имуносупресивното деяние на мефлохина пречи на активацията на възпалението. В лекалството са добавени макролидни антибиотици и синтетичен пеницилин.

Така освен се попречва образуването на второстепенен бактериално - вирусен синдром, само че и се спомага покачването на конецнтрацията на противовирусното средството в кръвната плазма и белите дробове ", разкрива ръководителят на организацията Вероника Скворцова.

Тя акцентира, че създаденият препарат ще обезпечи ефикасното лекуване на пациенти с COVID-19 с друга тежест на болестта.

Освен това, още веднъж въз основа на мефлохина сега се прави разработка на ефикасна и безвредна скица за профилактика на ковид.

Препаратът е предложен и от Министерство на здравеопазването и следва да бъде разисквано по кое време ще стартира неговото произвеждане.

Лекарите показаха и няколко препарата, употребявани за лекуване на атипичната пневмонии, за които е предложено в композиция да се ползват и за новата зараза.

Това са лопинавир + ритонавир, хлорохин, хидроксихлорохин, интерферон.

Освен това сега протичат клиничните тествания на умифеновир, ремдесивир, фавипиравир.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР